OPĆI UVIJETI

Opći uvjeti internet trgovine Ramda.hr su pripremljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, s preporukama gospodarske komore. Preporučujemo vama da prije korištenja naše internet trgovine pažljivo pročitate sljedeće uvjete i odredbe. Korištenjem internet trgovine Ramda.hr izrazili ste svoju suglasnost s ovim uvjetima. Ako se ne slažete s njima, molimo vas da ne koristite internet trgovinu Ramda.hr. Davatelj RAMDA d.o.o. zadržava pravo promijeniti uvjete na internet trgovini Ramda.hr u bilo koje vrijeme. Sve promjene su obvezujuće za kupce, pa preporučujemo da redovito provjeravate uvjete. Registrirani korisnici će biti o izmjeni općih uvjeta obaviješteni putem e-maila.

Ramda.hr je internet trgovina kojom upravlja RAMDA d.o.o. - U daljnjem tekstu davatelj usluga e-trgovine, u daljnjem tekstu skraćeno usluga. Ako se izvede kupnju i pravilno popuni obrazac za naručivanje robe, svaki posjetitelj internet trgovine Ramda.hr postaje njezin korisnik ili kupac.
Opći uvjeti poslovanja Ramda.hr, definiraju korisnička prava i poslovni odnos između davatelja i kupca.

Registracija kupca
Za kupnju na internet trgovini Ramda.hr svaki kupac se mora prijaviti. Nakon upisa u internet trgovinu Ramda.hr, posjetitelj će dobiti korisničko ime koje je identično njegovom e-mailu i zaporku. Korisničko ime i zaporka nedvosmisleno definiraju i povezuju korisnika sa unešenim podacima. Prije potvrde registracije, kupac mora pristati na opće uvjete poslovanja internet trgovine. S potvrdom registracije putem e-maila sa strane trgovca posjetitelj postaje korisnik i dobiva pravo na kupnju. Ako korisnik želi u bilo koje vrijeme promijeniti e-mail adresu zahtjev treba poslati na ramda@inet.hr. Promjena e-mail adrese će se provesti isti ili sljedeći radni dan. O tome će korisnik biti obaviješten putem e-maila.

Dostupnost informacija (sažetak zakonodavstva)
Davatelji usluga se obvezuju da će korisniku uvijek osigurati sljedeće podatke:
a) identitet tvrtke (ime i mjesto poslovanja, broj registra)
b) kontakt adrese koje omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon)
c) bitna obilježja proizvoda ili usluga (uključujući i poslije-prodajne usluge i jamstva)
d) dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koja se nudi na web stranici bi trebao biti dostupan u razumnom roku)
e) uvjeti isporuke proizvoda ili izvršenja usluge (način mjesto i datum isporuke)
f) sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno definirane. Mora biti jasno naznačeno ako već uključuju poreze i troškove prijevoza
g) način plaćanja i isporuke
h) vrijeme valjanosti ponude
i) rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjeta za povlačenje, štoviše, o tome u kojem slućaju može kupac vratiti proizvod i koliki je trošak vračanja
j) objašnjen postupak o pritužbi, uključujući pojedinosti o kontakt osobi ili odjelu za uspostavu kontakata s korisnicima

NAČIN PLAĆANJA - UVJETI PLAĆANJA
U internet trgovini Ramda.hr ponuđač nudi sljedeće načine plaćanja:

1.Plačanje kreditnom karticom na daljinu
Naručenu robu sigurno možete platiti kreditnom karticom kad pošaljete svoju narudžbu online. Obveznik plaćanja mora biti ista osoba ili organizacija koja posjeduje kreditnu karticu. U slučajevima gdje je vlasnik kartice nije državljanin Hrvatske, ili koristite kreditnu karticu koja nije izdana u Hrvatskoj te u slučajevima gdje primatelj i obveznik plaćanja nisu ista osoba, zadržavamo pravo da ponovno provjerimo identitet platitelja ili tražimo pisanu izjavu putem e-maila ili faxa od uplatitelja da se obvezuje platiti naručenu robu. Nakon potvrde ovog načina plaćanja više se ne može promijeniti sadržaj ugovora, konačni iznos, adresa dostave i drugi dogovoreni uvjeti.
Na online prodajnom mjestu prihvaćaju se za plaćanje kartice American express, Maestro, Mastercard i Visa.

Unos i prijenos osobnih podataka
Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštičen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za online autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Davatelj izdaje račun na trajnom mediju, s prikazom svih troškova i obavijest kupcu o tome kako odustati od kupnje i vratiti proizvod ako je potrebno i moguće. 

Kupoprodajni ugovor (narudžba) je pohranjen u elektroničkom obliku na serveru davatelja. Pristup do ugovora kasnije je kupcu na uslugi, kupac može kopiju / primjerak istih naručiti putem e-maila na ramda@inet.hr, ili nazvati na telefon +385 1 24 05 913. Davatelj onda šalje ovaj primjerak do potrošača putem pošte, u pisanom obliku ili u elektroničkom obliku na e-mail adresu potrošača.

CIJENE I ROK ISPORUKE
Sve cijene u internet trgovini Ramda.hr su navedene u kunama i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Važeće su cijene koje su objavljene u vrijeme sklapanja ugovora.
U slučaju da se cijena promjeni tijekom obrade narudžbe, kupac će biti obaviješteni. Ponuđač će u takvoj situaciji na najbolji naćin pokušati osigurati kupcu nižu cijenu i ponuditi rješenje koje će ići na obostrano zadovoljstvo. Ako se kupac sa izmijenjenom cijenom ne slaže u ovom slučaju može odustati od ugovora.
Rok isporuke koji je postavljen za svaki proizvod prema predviđenoj logističkoj informaciji i podatku o zalihama iz ponude naših dućana ili skladišta naših dobavljača, zbog različitih čimbenika koji su izvan našeg izravnog utjecaja može odstupati. Rok isporuke može se u vrijeme sklapanja ugovora i početka obrade narudžbe promijeniti, o time ćemo, naravno, vas obavijestiti odmah.

POSTUPAK KUPNJE
1. Narudžba i slanje narudžbe

Kupac odabire željeni proizvod i klikne na ikonu poveznice Kupi i doda odabrani proizvod u košarici. Postupak kupnje odabranih proizvoda odvija se u 5 koraka. Klikom na ikonu košarice kupac pristupi obrazcu za naručivanje odabranog proizvoda. U obrascu kupac nastavlja s drugim korakom, odnosno odabiranjem opcije plaćanja, treći korak je odabir načina dostave, gdje možete unijeti i drugu adresu dostave, ako se razlikuje od adrese za naplatu, četvrti korak je pregled ugovora gdje kupac vidi ukupni poredak svih odabranih predmeta, cijene, popuste i troškove dostave gdje se kupac još uvijek može odlučiti da ne izvrši kupovinu i posljednji peti korak je potvrde narudžbe, kada kupac pošalje narudžbu. Kod svakog od koraka kupac ima mogućnost da se vrati i korak natrag. Nakon slanja narudžbe, kupac dobiva obavijest /ugovor (ugovor je na slovenskom jeziku) na zaslon i to je prihvaćeno u red čekanja. U ovoj fazi, kupac ima mogućnost otkaza ugovora putem e-maila ili telefona. Pogreške, ispravke ili dopune ugovora mogu biti poslane putem e-maila na adresu ramda@inet.hr ili telefon +385 1 24 05 913, a mi ćemo pratiti sve vaše komentare, pogreške ili ispravke. U slučaju uspješno poslane narudžbe, po slanju na zaslon primite prikaz potvrde a u isto vrijeme dobiti ćete kopiju vaše narudžbe putem e-maila. Ako vidite taj tekst, a u isto vrijeme se ne prikazuje na zaslonu broj narudžbe, to znači da je nastao tehnički kvar ili su pogrešno uneseni podaci. Postupak se može ponoviti, ili nam se obratite za pomoć.

2. Narudžba potvrđena
Nakon dva sata  po prihvaćanju narudžbe u red čekanja, ali ne više od 72 sati, davatelj pregleda narudžbu, i ako je potrebno, iz opravdanih razloga će biti odbijen. Zadržavamo pravo, ako je potrebno, kontaktirati kupca na njegov broj kontaktnog telefona ili kontaktirati putem e-maila.

3. Otprema
Davatelj u predviđenom roku robu pakuje i pošalje

PRAVO ODUSTAJANJA OD KUPNJE, POVRAT ROBE
Za ugovore sklopljene na daljinu, potrošač ima pravo da u roku petnaest dana tvrtku obavijesti o svojem povlačenju, bez ikakve obveze dati razlog za svoju odluku. Smatra se da je pravovremeno, ako je poštanska pošiljka podnesena unutar roka. Jedini nastali trošak koji tereti potrošača u vezi s otkazom ugovora je izravni trošak povrata robe. O namjeri da će se roba vratiti, kupac mora obavijestiti davatelja u roku od 15 dana od dana primitka robe a roba vraćena u roku od 30 dana. Davatelj se obavezuje do potrošača vratiti sva plaćanja iz ugovora u roku od 30 dana od dana primitka obavijesti o odustajanju od kupnje.

Ako je kupac robu već primiio, a odustane od ugovora, mora robu u izvornom pakiranju, neikorištenu (naravno, možete isprobati proizvod i koristiti ga kako bi pronašli sve njegove mogućnosti), netaknutu i u istoj količini otpremiti u roku od 30 radnih dana nakon obavijesti iz prethodnog stavka osim ako je roba oštećena, pokvarena, izgubljena ili se njezina količina smanjila, bez krivnje potrošača. Ako se vraća proizvode bez originalnog pakiranja ili u ambalaži koji je jako uništena, ili ako proizvod pokazuje znakove korištenja, sugerirajući da je korišten više i češće nego što bi se trebao da se isprobaju njegove mogućnosti, zadržavamo pravo naplatiti naknadu po procjeni u zapisniku povrata proizvoda. Molimo da proizvod nakon primitka odembalirate pažljivo i isprobate ga pažljivo, tako da bilo koji povrat možete provesti bez pretjeranih troškova.

Ako se stranke ne dogovore drugačije, potrošač nema pravo raskinuti ugovor:
- Ugovori koje imaju za cilj robu koji je proizvedena u skladu s preciznim uputama potrošača, koja je prilagođena njihovim osobnim potrebama, koja po svojoj prirodi ne ispunjava uvjete za vraćanje, kratkotrajan rok uporabe ili rok koji je istekao.

Ako se kupnja provodi od strane pravne ili fizičke osobe koja se bavi unosnom djelatnosti, neovisno o pravnom obliku ili vlasničkoj strukturi, uvjeti iz ovog poglavlja se ne primjenjuju. Takve zahtjeve za povrat robe ćemo rješavati u tim slučajevima pojedinačno i u najvećoj mogućoj mjeri, uzeti u obzir sve razloge i okolnosti i prilike koje nam omogućuju naši dobavljači.

PRIMILI STE OŠTEĆENU ROBU, ŠTO UČINITI?
1. U slučaju vidljivih oštećenja na pakiranju ili robi mora biti pritužba učinjena nakon primitka robe dostavi ili davatelju. Kupac takve robe nije obvezan prihvatiti i smije odbiti pošiljku.

2. U slučaju da je paket fizički oštećen, nedostaje sadržaj, pokazuje znakove otvaranja ili je proizvod u pakovanju oštećen,a kupac je svejedno preuzeo takav paket, kupac mora zatim poslati pritužbu na kurirsku službu ili davatelju. Ako sumnjate da je šteta uzrokovana tijekom dostave i od strane prijevoznika odnesite paket na njihovu najbližu poslovnicu u istom stanju kao što ste ga dobili (bez da ste išta dodali ili uklonili) i potpunite zapis za oštećenu pošiljku, ili se dogovorite s poštanskom jedinicom preko koje je proizvod isporučen da organizira posjetu njihovog službenika kod vaše kuće i u vašoj prisutnosti ispuni cjelovitu evidenciju oštećene pošiljke, onda se za zamijenu robe i riješavanje slučaja pobrine davatelj. Davatelj će se s kupcem dogovoriti za odgovarajuće rješenje u slučaju povreda koje su prihvatljive za kupca i ako kupac želi zadržati takav proizvod, davatelj može izdati financijski kredit za ozljede, ali ako je šteta prevelika i neprihvatljiva za kupca, kupac ima naravno pravo zamijeniti proizvod. Davatelj, će se zajedno s dostavnom službom pobrinuti da će se pritužba riješiti što je prije moguće.
Kupcu preporučamo da pregleda pakiranje i provjeri sadržaj u prisutnosti isporučitelja.

REKLAMACIJA
Kupac može proizvod reklamirati ako nema karakteristike koje je prodavatelj izričito obećao, ako je prodavatelj poslao krivi proizvod, krivu količinu, boju ili na drugi način odstupa od narudžbe kupca. U slučaju stvarne greške kupac može proizvod vratiti u roku od dva mjeseca od otkrivanja pogreške ili u roku od dvije godine od kada je roba bila preuzeta od strane kupca, a prema izboru zahtijeva uklanjanje nedostataka ili povrat uplaćenog iznosa u odnosu na kvar ili zamijeniti robu ili vratiti plaćeni iznos. Kupac može vratiti reklamirani proizvod tako, da ga donese osobno, ili ga o trošku prodavatelja i unaprijed dogovoreno s prodavateljem vrati poštom. Ako želite vratiti robu na naš trošak morate se dogovoriti s službenikom Ramda.hr. Isporuke s otkupninom ne prihvaćamo ako se to s kupcem nismo izričito složili!

JAMSTVO
Proizvodi imaju jamstvo, ako je tako navedeno u jamstvenom listu. Ovo jamstvo vrijedi slijedeći upute na jamstvenom listu, i uz podnošenje računa, ako jamstveni list ne sadrži sve podatke. Jamstveni uvjeti navedeni su na jamstvenom listu ili računu.
Informacije o jamstvu također su navedene na stranici s predstavljanjem proizvoda. Ako nema informacija o jamstvu, proizvod nema jamstva ili nikakve informacije o jamstvu u ovom trenutku nisu poznate. U tom slučaju, kupac se može obratiti davatelju usluga koji će pružiti aktualne informacije.
Proizvođač, u skladu sa zakonom, kupcu je dužan dati jamstvo za pravilno funkcioniranje kupljene robe. Kupac može tražiti jamstvo izravno od proizvođača ili njegovog ovlaštenog servisnog centra. Kupac jamstvo može ostvariti s jamstvenim listom i računom prodavatelja. Proizvođač je dužan servis u jamstvenom roku izvršiti u roku od 45 dana od dana primitka robe, a u suprotnom zamijeniti proizvod s drugim ekvivalentnim i ispravnim proizvodom. Kupac može ostvariti jamstvo i kod prodavatelja, ali u tom slučaju važi odredba iz prethodnog stavka. Vraćanje proizvoda u jamstvu mora se izvršiti u skladu s uvjetima propisanim od strane proizvođača navedenih na jamstvu, i kupac s tim nema nikakvih troškova.

DOSTAVA
Prodavatelj mora robu ili uslugu isporučiti u obećano vrijeme. Ugovorni partner za isporuku pošiljaka je Pošta Slovenije d.o.o. i GLS. Prodavatelj zadržava pravo izbora partnera za dostavu, ako ugovor može biti dovršen učinkovitije.

Trošak poštarine odnosi se na isporuke na području Republike Hrvatske.

Za naručene proizvode naplaćuje se troškove prijevoza, ovisno od lokacije, u iznosu od:

Troškovi dostave se uvijek informativno prikazuju na zaslon ili su dodani u vašu košaricu prije slanja narudžbe, te su također prikazani na računu kojeg kupac dobiva uz naručenu robu.

Vrijeme dostave
Dostava se odvija tijekom tjedna do 16.00 sati i subotom u jutarnjim satima (isporučuje Pošta Slovenije d.o.o. ili GLS) na adresu koju ste unijeli prilikom slanja narudžbe. U slučaju da želite dodati dodatnu adresu za dostavu, samo ju upišite u bilo kojem polju obrasca za narudžbu. U nekim slučajevima, moguća je i isporuka izvan sata usluge dostave, također je moguće dostava u dogovoreni sat ili ekspresna dostava. O tim opcijama, posavjetujte se s službenicima prodaje Ramda.hr, cijena dogovorene isporuke s posebnim željama može biti različita od gore navedenih uvjeta normalne dostave.
Ako u vrijeme isporuke niste kod kuće, kurir/ dostava će vam ostaviti poruku na temelju koje se možete dogovoriti za ponovnu dostavu.

Brzina isporuke
Koliko brzo će naručena roba biti dostavljena ovisi o mnogim čimbenicima. Ako imamo naručenu robu u našem skladištu, te pošaljete narudžbu do 14. sati, roba će biti otpremljena na isti dan. Ako jednog od naručenih proizvoda nemamo na zalihi, vaša pošiljka će biti isporučena isti dan kad primimo artikal u skladište. Naši prodajni menadžeri će vam poslati putem e-maila ili telefona stanje zaliha i očekivani datum isporuke i vrijeme isporuke. Dostavu vrši dostavna služba, obično sljedeći radni dan od dana otpreme, a najkasnije u roku od tri radna dana.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Pažljivo štitimo vaše podatke od gubitka, zlouporabe, neovlaštenog pristupa ili otkrivanja, izmjene ili uništenja. Podaci se pohranjuju na servere zaštićene lozinkom i pristup je ograničen. Internet trgovina Ramda.hr brinuti će se za sigurnost vaših osobnih podataka i poštivanje vašeg izbora za namjeravanu uporabu. Korisnički podaci ni u kojem slučaju neće biti predati trećoj strani.

OPĆENITO O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

U firmi RAMDA d.o.o. vrlo ozbiljno shvaćamo zaštitu vaših podataka, stoga obrađujemo vaše podatke s velikom pažnjom i sukladno važećim zakonima o zaštiti podataka. Kako bismo zaštitili našu web stranicu od rizika koji se tiču obrade osobnih podataka, donijeli smo organizacijske i tehničke sigurnosne mjere. Također smo tome zavezali naše ugovorne partnere koji nam omogućuju pružanje i održavanje ove web stranice.

TEMELJI ZA OBRADU VAŠIH PODATAKA

Poštujemo vašu privatnost. Prema tome, obrađujemo vaše podatke samo kada to dozvoljavate.

Suglasnost

U slučaju dobivanja suglasnosti, RAMDA d.o.o. obrađiva osobne podatke isključivo u svrhe za koje je dana suglasnost. U firmi RAMDA d.o.o., za prijave na obavijesti o novitetama, akcijskim ponudama, servisnim uslugama, i slićno, koristimo striktan sustav prethodnog odobrenja za korištenje/obrađivanje osobnih podataka (t.z. opt-in), što znači, da komuniciramo isključivo s osobama koje se izričito slažu da žele primati obavijesti na određeni način. U skladu s člankom 6. (1a) Uredbe (EU) 2016/679, mi smijemo obraditi podatke u ovom kontekstu.

Osobni podaci koji su dani od strane pojedinaca na temelju osobnog pristanka, firma RAMDA d.o.o. obrađuje do nedvosmislenog poništavanja dozvole uporabne osobnih podataka pojedinca. Firma RAMDA d.o.o. omogučava i odobri dostup do prikupljenih osobnih podataka samo ovlaštenim osobama firme RAMDA d.o.o., ugovorni partner imaju dostup do podataka isključivo za namijene održavanja i nadograđivanja programske opreme te web stranice i vezani su ka poštivanju zaštite osobnih podataka.

Prikupljeni podaci ne prenose se u treće zemlje.

U slučaju bilo kakvih pitanja vezanih uz korištenje i obradu osobnih podataka i zahtjeva za ispravcima, blokiranje ili brisanje vaših osobnih podataka, možete nam pisati na ramda@inet.hr. Iz sistema poruka se možete odjaviti bilo kada, i to tako da u primljenoj e-pošti kliknite na označenu vezu za odjavu.

Ugovor ili zakon

Firma RAMDA d.o.o. osobne podace koristi i pohranjuje također u svrhu sklapanja ugovora i ispunjavanja ugovornih obveza i naloga. Ako nas kontaktirate, pohranjivat ćemo i obrađivati informacije koje ćete pružiti za obradu vašeg upita i u slučaju dodatnih pitanja s naše web stranice. U skladu s člankom 6. (1b) Uredbe (EU) 2016/679, možemo dopustiti obradu podataka u ovom kontekstu.

Firma RAMDA d.o.o. osobne podatke koristi i pohranjuje za vrijeme trajanja ugovornih odnosa, do ispunjavanja ugovornih obveza, zastara svih zahtjeva ili za vrijeme za koje je korisnik dao svoj pristanak. Za sve poslovne odnose smatra se, da mora firma RAMDA d.o.o., u skladu s poreznim i financijskim propisima i zakonima i standardima koji uređuju vođenje knjiga i vođenje dokumentacije, pohraniti račune i prateće dokumente i podatke još deset godina do kraja godine na koju se posao odnosi.

Firma RAMDA d.o.o. dopušta i daje pristup prikupljenim osobnim podacima ovlaštenim osobama firme RAMDA d.o.o. Ugovorni partneri imaju pristup podacima u svrhu održavanja i nadogradnje softvera i web stranica, isporuke / primitka proizvoda ili usluge obrade plaćanja. Vaše podatke dajemo drugim primateljima samo kada je to potrebno za dovršenje ugovora s vama, kada mi ili primatelj imaju legitiman interes za otkrivanje vaših podataka, ako ste dali pristanak na ovaj prijenos ili kada smo dužni dati informacije na temelju zakonskih odredbi ili izvršnih upravnih ili sudskih naloga. Naši ugovorni partneri obvezuju se poštivanju zaštite osobnih podataka.

Prikupljeni podaci ne prenose se u treće zemlje.

VAŠA PRAVA U VEZI S OSOBNIM PODACIMA

Vaša prava do informacija o vašim podacima

Na zahtijev čemo vam proslijediti informacije o podacima koje držimo o vama. Vaše pravo da ispravite i nadopunite informacije Ispravit ćemo netočne podatke o vama ako nas obavijestite o tome. Popunit ćemo nepotpune podatke ako nas obavijestite u skladu s tim, ukoliko su ti podaci neophodni za namjeravanu obradu podataka.

Vaše pravo na brisanje podataka

Na zahtjev ćemo izbrisati podatke koje držimo o vama. Međutim, neki podaci se brišu tek nakon određenog razdoblja zadržavanja, na primjer, jer u nekim slučajevima moramo zadržati informacije zakonom ili zato što nam je potrebna ova informacija kako bismo ispunili naše ugovorne obveze prema vama.

Vaše pravo na otkazivanje suglasnosti

Suglasnost za buduću obradu vaših podataka možete opozvati u svakom trenutku. To ne utječe na zakonitost obrade vaših podataka do trenutka povlačenja vaše suglasnosti.

Vaše pravo na prigovor na obradu podataka

U bilo kojem trenutku možete prigovoriti obradi budućih informacija, ukoliko obrađujemo vaše podatke na temelju jedne od zakonskih opravdanja iz članka 6. (1e ili 1f) Direktive (EU) 2016/679. Ako prigovarate, prestat čemo obrađivati vaše podatke pod uvjetom da nema nijednog nužnog razloga za daljnju obradu. Obrada vaših osobnih podataka za izravne marketinške svrhe nikada nam nije nužna i opravdana osnova.

Vaše pravo na prijenos podataka

Na vaš zahtjev možemo vam pružiti određene informacije u obliku strukturiranog, normalnog i strojno čitljivog obrasca.

Vaše pravo na žalbu nadzornom tijelu

Možete podnijeti žalbu o zaštiti podataka kod nadležnog tijela za zaštitu podataka:

Kontakt za sva pitanja vezana uz zaštitu osobnih podataka

U slučaju bilo kakvih pitanja vezanih uz zaštitu podataka ili ostvarivanje naših prava molimo da nas kontaktirate na: ramda@inet.hr Kao opće pravilo, mi ćemo pružiti informacije o poduzetim mjerama na temelju vaših zahtjeva, u roku od mjesec dana.

Upozorenje:

Korisnici mlađi od 16 godina mogu nam dati osobne podatke samo uz suglasnost roditelja ili zakonskog skrbnika.

KOMUNIKACIJA
Pristankom na ove Opće uvjete kupac daje svoj svoj pristanak da mu može davatelj slati promotivne e-mailove do opoziva.
Promotivni e-mail mora sadržavati sljedeće elemente:
- Jasno i nedvosmisleno je označen kao reklama
- Pošiljatelj mora biti jasno vidljiv
- Razne kampanje, promocije i druge marketinške tehnike moraju biti označene kao takve. Također moraju biti jasno definirani uvjeti sudjelovanja u njima.
- Zahtjevi korisnika da ne primaju reklamne poruke moraju se poštivati

ZAŠTITA DJECE
Promidžbene poruke će biti očito obilježene (s obzirom na dob) i jasno se razlikovati od igara i natjecanja. Svaka komunikacija namijenjena djeci, će biti primjerna njihovoj dobi i neće iskorištavati diječju povjerljivost, nedostatak iskustva ili osjećaja odanosti.
Davatelj ne smije prihvatiti narudžbu od nekoga za koga ona zna ili sumnja da je dijete bez izričitog dopuštenja roditelja ili staratelja.

Davatelj bez izričitog dopuštenja roditelja ili skrbnika ne smije prihvatiti nikakve osobne podatke koji se odnose na djecu. Također, davatelj ne smije izdati podatake dobivene od djece, osim od roditelja ili skrbnika.

Davatelj ne smije ponuditi slobodan pristup na proizvode ili usluge koje su štetne za djecu.

OSLOBAĐANJE OD ODGOVORNOSTI
Davatelj se trudi po svojim moćima da osigura točnost informacija objavljenih na svojim stranicama. Ipak, svojstva proizvoda, njihova dostupnost i cijena može se promijeniti tako brzo, da davatelj ne uspije ispraviti podatke na internet stranici. U tom slučaju, kupci će biti obaviješteni o promjenama i mogućem otkazivanju narudžbe ili promijene naručenog prizvoda. Sve fotografije proizvoda su simbolične i ne osiguravaju svojstva proizvoda. Isto vrijedi i za video prezentacije koje su dizajnirane kako bi poboljšali prikaz korištenja proizvoda u kojima se mogu koristiti i rekviziti koji ne pripadaju proizvodu iz ponude, objavljenoj na internetskim stranicama Ramda.hr. Davatelj ima mogućnost odustajanja od ugovora s kupcem samo ako utvrdi očitu grešku. Kao očite pogreške se definira bitne osobine proizvoda i sve zablude za koje se po običaju u praksi na  tržištu smatra da jih u slučaju znanja davatelj ne bi potvrdio ili sklopio ugovor. To uključuje i očite pogreške u cijeni.
Davatelj zadržava pravo izmjene Uvjeta u bilo kojem trenutku i na bilo koji način, iz bilo kojeg razloga.

PRIGOVORI I SPOROVI
- Davatelj poštuje postojeće zakone za zaštitu potrošača.
- Davatelj je dužan uspostaviti učinkovit sustav za rješavanje pritužbi i odrediti osobu na koju se, u slučaju problema, kupac može povezati telefonski ili putem e-maila.
- Davatelj će, u roku od pet radnih dana, potvrditi je da je primio pritužbu, obavijestiti kupca o tome koliko dugo će se rješavati i obaviještavati o teku postupka.
- Davatelj je svjestan da je ključna značajka potrošačkog spora, barem što se tiče rješavanja slučaja, njegova asimetrija između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju spora koji je glavna prepreka za potrošača da pokrene postupak pred sudom. Stoga, davatelj će uložiti maksimalne napore kako bi riješili eventualne sporove mirnim putem.

PRAVNA OBAVIJEST
Internet trgovina Ramda.hr i svi podatki, slike proizvoda i grafike prikazane na ovim stranicama zaštićeni su autorskim pravima i ne smiju se reproducirati ili koristiti bez prethodnog pismenog dopuštenja. Znakovi i logotipi su u vlasti tvrtki koje jih posjeduju.
Sve slike su simbolične!

Detalji upravitelja se nalaze u poveznici ''Tvrtka'' gdje su svi navedeni kontakti za komunikacije u odnosu na sve članke u uvjetima poslovanja.

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće za bolju izvedbu i korisničko iskustvo. Dali se slažete o upotrijebi kolačića?

Više

Kolačići na našoj stranici

What is Cookie?

A cookie is a small piece of data sent from a website and stored in a user's web browse while a user is browsing a website. When the user browses the same website in the future, the data stored in the cookie can be retrieved by the website to notify the website of the user's previous activity

How do we use cookies?

A visit to a this page could generate the following types of cookie.

Strictly necessary cookies

These cookies are essential in order to enable you to move around the website and use its features, such as accessing secure areas of the website. Without these cookies services you have asked for, like shopping baskets or e-billing, cannot be provided.

2. Performance cookies

These cookies collect information about how visitors use a website, for instance which pages visitors go to most often, and if they get error messages from web pages. These cookies don’t collect information that identifies a visitor. All information these cookies collect is aggregated and therefore anonymous. It is only used to improve how a website works.

3. Functionality cookies

These cookies allow the website to remember choices you make (such as your user name, language or the region you are in) and provide enhanced, more personal features. For instance, a website may be able to provide you with local weather reports or traffic news by storing in a cookie the region in which you are currently located. These cookies can also be used to remember changes you have made to text size, fonts and other parts of web pages that you can customise. They may also be used to provide services you have asked for such as watching a video or commenting on a blog. The information these cookies collect may be anonymised and they cannot track your browsing activity on other websites.

4. Targeting and advertising cookies

These cookies are used to deliver adverts more relevant to you and your interests They are also used to limit
the number of times you see an advertisement as well as help measure the effectiveness of the advertising campaign. They are usually placed by advertising networks with the website operator’s permission. They remember that you have visited a website and this information is shared with other organisations such as advertisers. Quite often targeting or advertising cookies will be linked to site functionality provided by the other organisation.

Cookie management

Cookies can be managed via the web browser settings. Please, see you browser help how to manage cookies.

On this site you can always turn cookies on/off on menu item “Cookie Management”.

Website management

This website is managed by:

Ramda d.o.o.